Loman loppuun

Viikko oltu kotona ja reissusta pikkuhiljaa toivuttu. Reissun neljäntenä päivänä käytiin Saariselällä ihmettelemässä, vettä satoi jälleen joten ulkoilu jäi vähemmälle. Lenkillä kuitenkin Rokan kanssa karattiin Urho Kekkosen kansallispuistoon. Pikainen silmäys puiston alkupäähän vei sydämmen mukanaan. Puiston luonto oli kuin satukirjasta.

Viidentenä päivänä ajettiin Ranuan eläintarhaan. Ja ehdittiin nähdä vielä jääkarhu uros Manasse, joka jouduttiin lopettamaan tällä viikolla. Ranualla piti yöpyä, mutta koska jälleen alkoi satamaan vettä, päätettiin ajaa suoraan kotiin. Eli perjantaina ajettiin Saariselältä Ranualle ja sieltä Lahteen. Voin sanoa että oli hiukan pitkä matka.

Kotona ollaan yritetty toipua reissusta ja vähän ollaan ehditty treenaamaan. Maanantaina käytiin opiskelemassa piilon kiertoja ja maalimiehelle haukkumista. Tehdään tuosta vielä ipo-sika 😂 Piilon kiertojen opiskelu alkoi vähän sekavasti. Mulla oli vahva oletus, että Rokka ymmärtäisi, mitä haluan sen kiertävän, kun tähän asti se on kiertänyt kaiken kuin ajatus. Jotenkin Rokan oli vaikea hahmottaa piiloja vaan hän tarjosi kierroksia nurmituppojen ja kummitusten ympäri. Ei auttanut kuin ohjata lähempää kiertämään niin alkoi sujua.
Haukku saatiin myös tulemaan, kun tarpeeksi pyydettiin. Haukkua ei olla tosiaan aikaisemmin opetettu, koska on todella haukkuherkkä muutenkin, enkä ole halunnut sen TOKOssa alkavan haukkua innostustaan.

Keskiviikkona otettiin nopeasti esineruutua. Ensimmäistä kertaa vein lelut mettään niin ettei Rokka näe. Esineinä siis edelleen Rokan omat lelut.
Tallasin nopeasti pienen 10mx10m alueen ja pistin lelut puiden taakse jemmaan. Kun hain Rokan, se selkeästi tiesi että hommiin oli tulossa. Kun lähetin Rokan, se paineli yli ruudusta jonkun 25m. Röhkien tietenkin. Pian alkoi kuitenkin omatoimisesti käyttää nenää ja löysi itsensä ruutuun. Rokan nenän käyttö on vielä hätäistä, ja paineli leluista ohi pari kertaa. Kunnes löytyi. Ensin löytyi kauempana ollut lelu, joka oli hieman enemmän jemmassa, kuin toinen. Tämän olin laittanut viimeisenä. Lelu palautui mulle ihan hyvin, pientä irroitus ongelmaa lukuunottamatta.
Ekana piilotettu lelu löytyi ongelmitta heti perään. Ja irrotuskin sujui hieman paremmin. Loppuun otettiin vielä pallotteluleikki, jossa yritän vahvistaa irrotusta.

Loppuviikosta keksin alkaa ommella Rokalle uutta talvitakkia. Minähän siis en osaa ommella.
Kaavat askartelin Rokan sadetakin pohjalta, joka istuu todella hyvin. Oman urakan helpoittamiseksi muutin kuitenkin mallia hieman.
Urakan aikana ymmärsin, miksi jotkut asiat vaan pitäisi jättää ammattilaisille. Jonkun verran piti purkaa ja ommella uudelleen ja monta ahaa elämystä tuli vastaan. Ehkä ensikerralla sujuu paremmin. Ompeluhan on ihan kivaa, mutta tuo kantapään kautta oppiminen syö hieman iloa hommasta.
Tänään sunnuntaina ladataan akkuja ja katsotaan mihin ensiviikko meidät vie.



Kommentit

Suositut tekstit